Kategorie receptů
- Autor: luciedingova
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet Balsamico | 20 |
Rajčata Cherry | 500 |
Víno bílé suché | 100 |
Olej olivový | 20 |
Krevety | 320 |
Rukola | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, směs čerstvých pepřů, šťáva z limetky a citronu, chilli
Energetická hodnota celkem: 3030 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 758 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
1. Rukolu, křehký lahodný salát s lehce nahořklou chutí, pokapejte olivovým olejem, přidejte balzamikový ocet, osolte, opepřete směsí pepřů a přidejte několik kapek limetkové šťávy. Množství soli, pepře a limetky závisí pouze na vaší chuti. Pepř je ovšem ideální použít čerstvý, různobarevný, a na salát jej přímo namlít. Zbylými kuličkami pak můžete ozdobit už hotové porce. 2. Ochucenou rukolu rozdělte na talíře a ozdobte ji rozpůlenými cherry rajčátky. Svou barevností se postarají o estetický zážitek a podnítí chuť k jídlu. 3. Na závěr připravte krevety. Při tepelném zpracování by neměly zgumovatět, ale zůstat křehké. Toho docílíte jediným způsobem: osmahnutí by nemělo trvat déle než minutu. 4. Na rozpálenou pánev vlijte trochu olivového oleje, rychle vhoďte krevety, okořeňte je chilli a zakápněte citronovou šťávou a kvalitním bílým vínem. Salát můžete servírovat jako předkrm, ale úspěch bude určitě slavit i jako lehké hlavní jídlo. Zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/2652-krehke-krevety-na-rukolovem-salatu.html
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.