Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krevetový salát s rukolou (Apetit online.cz)

Zpět
  • Autor: luciedingova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, směs čerstvých pepřů, šťáva z limetky a citronu, chilli

Energetická hodnota celkem: 3030 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 53, SAFA (g): 5, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 758 kJ

Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

1. Rukolu, křehký lahodný salát s lehce nahořklou chutí, pokapejte olivovým olejem, přidejte balzamikový ocet, osolte, opepřete směsí pepřů a přidejte několik kapek limetkové šťávy. Množství soli, pepře a limetky závisí pouze na vaší chuti. Pepř je ovšem ideální použít čerstvý, různobarevný, a na salát jej přímo namlít. Zbylými kuličkami pak můžete ozdobit už hotové porce. 2. Ochucenou rukolu rozdělte na talíře a ozdobte ji rozpůlenými cherry rajčátky. Svou barevností se postarají o estetický zážitek a podnítí chuť k jídlu. 3. Na závěr připravte krevety. Při tepelném zpracování by neměly zgumovatět, ale zůstat křehké. Toho docílíte jediným způsobem: osmahnutí by nemělo trvat déle než minutu. 4. Na rozpálenou pánev vlijte trochu olivového oleje, rychle vhoďte krevety, okořeňte je chilli a zakápněte citronovou šťávou a kvalitním bílým vínem. Salát můžete servírovat jako předkrm, ale úspěch bude určitě slavit i jako lehké hlavní jídlo. Zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/2652-krehke-krevety-na-rukolovem-salatu.html

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři