Kategorie receptů
- Autor: phannah
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 300 |
Hlíva ústřičná | 200 |
Cibule | 136 |
Rajčata sušená v oleji | 128 |
Ocet Balsamico | 10 |
Energetická hodnota celkem: 6186 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 214,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1547 kJ
Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Čočku uvařímee doměkka a scedíme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme omytou a na proužky nakrájenou hlívu a asi 10 minut podusímee, přidáme překrájená sušená rajčata a společně ještě 5 minut dusíme. Pak přidáme čočku a přimícháme 1–2 lžíce octa. Nakonec do salátu dáme nasekanou petrželku, promícháme a doladíme podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.