Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Králík na smetaně dle Dity Pecháčkové

Zpět
  • Autor: emilka99
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, grilovací koření, mletá paprika

Energetická hodnota celkem: 7735 kJ

Bílkoviny (g): 154, Tuky (g): 126, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 57, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ

Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 2.3, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Máslo rozpustíme (lze nahradit olejem), přidáme papriku a grilovací koření a zlehka osmahneme. Pak vmícháme obě hořčice. Králíka naložíme do připravené marinády, přikryjeme a necháme odležet do druhého dne. Pečeme při cca 200C přikryté alobalem, když maso potřebuje podlít, použijeme lehce osolenou smetanu (případně šlehačku). Když je maso měkké, dolijeme zbytek smetany a dopečeme kůrku na odkrytém pekáči. Šťávu z pekáče se smetanou můžeme dle potřeby a chuti zahustit např. Solamylem. Podáváme s pečenými brambory. Ty upečeme samostatně nebo je můžeme přidat k masu, když je skoro měkké a upéct je s masem ve smetaně.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři