Kategorie receptů
- Autor: Grobanitka
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pepř | 5 |
Cizrna vařená | 1200 |
Kmín drcený | 5 |
Koření průměr | 10 |
Česnek v prášku | 10 |
Paprika | 5 |
Lněné semínko | 150 |
Petržel - nať | 100 |
Vejce celá průměr | 380 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sušený česnek, paprika, curry, mletý kmín
Energetická hodnota celkem: 13959 kJ
Bílkoviny (g): 181,
Tuky (g): 137,
Sacharidy (g): 299,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 100,
Vláknina (g): 90,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 776 kJ
Bílkoviny (g): 10.1, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 16.6, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Namočte přes noc, popř. po celých 24h, půl kila cizrny, druhý den vodu slijte a uvařte do měkka. Vodu na vaření nesolte. (Popř. použijte 1,2 kg cizrny konzervované, kterou před dalším zpracováním důkladně propláchněte vodou). Vychladlou cizrny nahrubo rozmixujte. Přidejte podle chuti sůl, koření, svazek (100g) nadrobno nasekané petržele, 150g drceného lněného semínka, 6 vajec a 20g (asi 2 polévkové lžíce) oleje. Řádně promíchejte a nechte hodinu uležet v lednici. Ze směsi tvořte kulaté karbanátky (100g - asi 2 plné polévkové lžíce směsi). Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem anebo směs vložte do silikonových formiček na pečivo. Pečte 20 minut při teplotě 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.