Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vegetariánské karbanátky

Zpět
  • Autor: Grobanitka
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 18.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sušený česnek, paprika, curry, mletý kmín

Energetická hodnota celkem: 13959 kJ

Bílkoviny (g): 181, Tuky (g): 137, Sacharidy (g): 299 SAFA (g): 23 Cukry (g): 100 Vláknina (g): 90 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 776 kJ

Bílkoviny (g): 10.1, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 16.6 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 5.6 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Namočte přes noc, popř. po celých 24h, půl kila cizrny, druhý den vodu slijte a uvařte do měkka. Vodu na vaření nesolte. (Popř. použijte 1,2 kg cizrny konzervované, kterou před dalším zpracováním důkladně propláchněte vodou). Vychladlou cizrny nahrubo rozmixujte. Přidejte podle chuti sůl, koření, svazek (100g) nadrobno nasekané petržele, 150g drceného lněného semínka, 6 vajec a 20g (asi 2 polévkové lžíce) oleje. Řádně promíchejte a nechte hodinu uležet v lednici. Ze směsi tvořte kulaté karbanátky (100g - asi 2 plné polévkové lžíce směsi). Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem anebo směs vložte do silikonových formiček na pečivo. Pečte 20 minut při teplotě 180°C.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři