Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře na středomořský způsob

Zpět
  • Autor: emilka99
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

3 bobkové listy, oregano, tymián

Energetická hodnota celkem: 3999 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 10, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, na tenké plátky nakrájený česnek a šunku. Přidáme nakrájené a předem povařené houby (nebo houby čerstvé), rajčata, kukuřici a ještě osmahneme. Zalijeme kuřecím vývarem (může být z kostky nebo čerstvý), do kterého jsme přidali i vývar ze sušených hub. Trochu povaříme a lehce zahustíme solamylem. Kuře osolíme, přidáme oregano, tymián a bobkový list. Zalijeme vínem a dáme péci. V případě potřeby podléváme vývarem ze zeleniny. Když je maso skoro měkké, přidáme na pekáč zeleninu i se zbytkem vývaru a dopékáme, až se vývar téměř odpaří a zbude jen šťáva. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři