Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Risotto s houbami a kuřecím masem

Zpět
  • Autor: andrus14
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 6829 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 226, SAFA (g): 27, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2276 kJ

Bílkoviny (g): 18.7, Tuky (g): 17.7, Sacharidy (g): 75.3, SAFA (g): 9, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Orestovat na olivovém oleji 2 stroučky česneku. Přidat žampiony, pak předem namočené hříbky. Osolit, opepřit a orestovat. Pak odstavit. Na jiné pánvi orestujeme cibuli na kostičky, řapíkatý celer a nasekaný zbytek česneku. Restujeme asi 5 minut, pak přidáme rýži. Podlijeme vývarem a vaříme do změknutí. Podléváme vývarem, vodou z namočených hub a přilijeme 2 dl bílého vína. Trvá to asi 5 min. Když je rýže měkká, přidáme podusené houby, hrst nasekané petrželky a studené máslo. Necháme pár min. přikryté, aby se máslo rozpustilo.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři