Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí jogurt

Zpět
  • Autor: ajanka
  • Doba přípravy (min.): 5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2860 kJ

Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 17, Cukry (g): 66, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 409 kJ

Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 9.4, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1/3 mléka ohřejeme asi na 50- 60 stupňů Celsia, metličkou zaškeháme sušené mléko a dolijeme zbytkem mléka. Už neohříváme. Zaočkujeme bílým jogurtem bez příchutě ( mě se nejvíc osvědčila Holandia selský), rozmícháme metličkou a nalijeme do čistých jogurtový hodně skleniček. Necháme přibližně 10 hodin v jogurtovači.. Vychladlý jogurt dáme do lednice. Pokud není jogurtovač, tak všechno mléko ohřejeme na 50 stupňů Celsia , přimíchány sušené mléko , zaočkujeme jogurtem, rotlejeme do čistých skleniček od přesnídávky, zavíčkujeme a dáme do tepla ( mě se osvědčilo lůžko z osušky a teplé deky - aby se co nejdéle udržela teplota) takto zabalené necháme 10- 12 hodin.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 09. 2017 07:46
Mám ten samý recept. Jogurt je moc dobrý, ale už jsem ho dlouho nedělala. Musím se polepšit :-)

Naši partneři