Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kapr dušený s pórkem a sladkou kukuřicí s vařeným bramborem

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4983 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 64 SAFA (g): 18 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1246 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 16 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kousky kapra nasolíme a necháme chvilku odležet, pórek nakrájíme na středně široká kolečka, která smícháme s česnekem na plátky, arašídy a kukuřicí. Do této směsi přidáme trochu sojové omáčky a wolchestru a promícháme, každou porci kapra položíme samostatně na kousek peč. papíru, tak aby nám poté vznikly čtyři balíčky. Pórkovou směs rovnoměrně rozdělíme na každou porci a přidáme lžičku másla, rohy papíru dáme k sobě a balíček zavážeme nití nebo provázkem a vaříme 20 minut v páře společně s bramborami. Tipy a rady : Kapra lze vyměnit za jiný druh ryby, pro děti např. pangasius (ryba bez kostí). V obchodě lze koupit již vykoštěného kapra. Při balení je lepší, když rybu dáte na papír jako první a na něj až dáte směs, ryba se díky tomu bude dodělávat ve šťávě a bude chutnější. Kůži na rybě nechte, bude vám maso držet po hromadě. Balíčky s rybou si můžete připravit 2hod dopředu a nechat namarinovat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři