Kategorie receptů
- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo | 20 |
Brambory zimní | 100 |
Worcester | 8 |
Omáčka sójová | 15 |
Arašídy | 40 |
Kukuřice mražená | 100 |
Česnek | 40 |
Pór | 200 |
Kapr | 400 |
Energetická hodnota celkem: 4983 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1246 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kousky kapra nasolíme a necháme chvilku odležet, pórek nakrájíme na středně široká kolečka, která smícháme s česnekem na plátky, arašídy a kukuřicí. Do této směsi přidáme trochu sojové omáčky a wolchestru a promícháme, každou porci kapra položíme samostatně na kousek peč. papíru, tak aby nám poté vznikly čtyři balíčky. Pórkovou směs rovnoměrně rozdělíme na každou porci a přidáme lžičku másla, rohy papíru dáme k sobě a balíček zavážeme nití nebo provázkem a vaříme 20 minut v páře společně s bramborami. Tipy a rady : Kapra lze vyměnit za jiný druh ryby, pro děti např. pangasius (ryba bez kostí). V obchodě lze koupit již vykoštěného kapra. Při balení je lepší, když rybu dáte na papír jako první a na něj až dáte směs, ryba se díky tomu bude dodělávat ve šťávě a bude chutnější. Kůži na rybě nechte, bude vám maso držet po hromadě. Balíčky s rybou si můžete připravit 2hod dopředu a nechat namarinovat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.