Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Králík se zeleninou a šťouchanými brambory

Zpět
  • Autor: mosem
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

provensálské koření, sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 5813 kJ

Bílkoviny (g): 120, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 101, SAFA (g): 21, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1938 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 33.7, SAFA (g): 7, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Očistíme brambory, mrkev, celer a cibuli. Vše nakrájíme na kostky 1x1 cm, stejně jako králíčí maso. Cibuli restujeme na polovině oleje současně s mrkví a celerem do poloměka (al dente). Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem, po uvaření je rozšťoucháme s horkým mlékem. Králíka orestujeme na druhé polovině oleje, přidáme bílé suché víno, koření. Těsně před dovařením strouhneme trošku parmezánu.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři