Kategorie receptů
- Autor: ksfga
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 37.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 250 |
Sůl | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Ocet | 150 |
Křen | 100 |
Zelí bílé hlávkové | 2800 |
Energetická hodnota celkem: 5925 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 335,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 259,
Vláknina (g): 93,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 160 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 9.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Zelí najemno nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky. V míse smícháme všechny suroviny, důkladně promačkáme (mačkání nám nahrazuje šlapání, tak si dejme záležet). Až zelí pustí šťávu, přimícháme skleničku nastrouhaného křenu, necháme odležet půl hodiny a případně dochutíme ještě solí, cukrem a octem. Zelí můžeme ihned konzumovat, jinak jej namačkáme do dobře vymytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží celý měsíc.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.