Kategorie receptů
- Autor: HankaCh
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Hera | 125 |
Vejce celá průměr | 165 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Cibule | 100 |
Moravské uzené | 200 |
Smetana ke šlehání 33% | 200 |
Eidam 30% | 100 |
Olej olivový | 10 |
Energetická hodnota celkem: 13663 kJ
Bílkoviny (g): 128,
Tuky (g): 212,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 111,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1708 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 26.5, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 13.9, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 6.1, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Z mouky, hery, 1 vejce uděláme těsto, které se nechá v lednici odležet, na oleji orestujeme červenou cibuli nakrájenou na jemno, na to pokrájené kysané zelí - podusit do měkka, na kostičky uzené maso. Z těsta vyválet plát, vložit jím formičky na tartaletky nebo koláčovou formu, propíchat dno a nechat cca 10 minut zapéct, na to dát podušené zelí a zalít směsí ze smetany, 2 vajec a strouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek. Péct do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.