Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Polévka z pečeného lilku

Zpět
  • Autor: ii.ivuska
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bazalka,

Energetická hodnota celkem: 4858 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 89, SAFA (g): 39, Cukry (g): 53, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 22

Energetická hodnota na 1 porci: 607 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 9.1, Sacharidy (g): 11.1, SAFA (g): 4.9, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 220 °C. Lilkům odřízněte stopku a podélně je rozpulte. Ostrým nožem vytvořte opatrně hluboké řezy, aby tvořily mřížku na každé polovině, ale neprořízněte slupku. Pokapejte každý olejem, postačí 2 polévkové lžíce, a dejte péct do trouby na 30 minut. Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbývající olej, na něm orestujte cibulku doměkka, přidejte česnek a ještě minutu restujte. Lžící vydlabejte upečenou dužinu lilků, mělo by to jít snadno – jako měkké máslo, přidejte k cibulce, slupky vyhoďte. Přidejte hrubě nakrájená rajčata (nebo plechovku), vodu či vývar, osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte přiklopené 20 minut. Na závěr přidejte čerstvou bazalku podle chuti a polévku rozmixujte ponorným mixérem. Servírujte s parmezánem a opečenými krutony. Zkuste třeba mé oblíbené z pivních rohlíků.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 06. 2019 20:27
Díky za skvělý recept, právě zkonzumována k večeři. Výborná! :-)

Naši partneři