Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Spaldovo-pohankove testoviny celozrnne (vretena) | 200 |
Lískové ořechy | 40 |
Cibule | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Olivovy olej Extra Virgin | 5 |
Danish blue (35%) | 80 |
Česnek | 10 |
Hrušky | 200 |
Dochucovadla:
Tamari omáčka (druh sójové omáčky) nebo sůl, citrónová šťáva, pepř
Energetická hodnota celkem: 7043 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 196,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1761 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny al dente dle návodu na sáčku. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Na trošce olivového oleje orestujeme cibuli a česnek, přidáme maso smícháné s lžící Tamari omáčky a citrónovou šťávou, opepříme. Restujeme dozlatova. Smícháme s těstovinami, na kousky nakrájeným řapíkatým celerem, zbavený horních vláken, nakrájenou hruškou, modrým sýrem (Danish Blue nebo nivou). Podáváme s nasekanými ořechy
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.