Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jogurtový dezert s broskvemi

Zpět
  • Autor: Mamaci
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 14.00

Ingredience

Dochucovadla:

3 pol. lž. vody

Energetická hodnota celkem: 14635 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 178, Sacharidy (g): 376, SAFA (g): 76, Cukry (g): 259, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1045 kJ

Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 26.9, SAFA (g): 5.4, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve upečeme piškot - ušleháme 2 celá vejce, 6 dkg moučkového cukru a 70 ml oleje, nakonec vmícháme 14 dkg polohr. mouky a malou kávovou (ne čajovou!) lžičku kypřícího prášku a 3 pol. lžíce vody. Těsto vlijeme do většího vymazaného pekáče a pečeme cca 15 min. Necháme v pekáči vychladnout. V jedné míse smícháme jogurt s 10 dkg mouč. cukru a 1 lž. rumu, zvlášť si ušleháme šlehačku do tuha, ve větší míse vyšleháme práškovou želatinu Oetker v 1 dl vody nebo kompotové šťávy, vmícháme jogurt a šlehačku a nadrobno pokrájené kompotované broskve. To celé nalijeme na vychladlý piškot a necháme ztuhnout.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři