Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Semínkový chlebík s vlákninou

Zpět
  • Autor: mdrozdova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl 8g, Psyllia 4 lžíce, vody 350ml, medu nebo javor.sirupu 2 lžíce, oliv.oleje 3 lžíce

Energetická hodnota celkem: 10104 kJ

Bílkoviny (g): 98, Tuky (g): 169, Sacharidy (g): 123, SAFA (g): 26, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 505 kJ

Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Semínka smícháme v misce,přidáme Psyllium, sůl, vodu, med, olej a pořádně promícháme. Vyberte si formu v které budete péct, já peču v takové té úzké na chleba, vyložím pečícím papírem, rozmíchanou směs přeliju, upravím (udusám, uhladím) a teď to hlavní: nechám do druhého dne odstát! Směs navlhne, spojí se. Druhý den peču cca 30 minut na 180 stupňů. Zkrátka do takové pěkné barvy. Je to takový zdravý chlebík. Určitě by šel i nasladko s nějakým sušeným ovocem, méně solí a více osladit, ale vyzkoušeno nemám.Ať chutná! Recept jsem našla a vyzkoušela podle stránek Maškrtnice. Má tam i spoustu dalších senza nápadů.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 02. 2014 21:18
:-) ono toho bude určitě víc, když vidím, že ujíždíme na podobných receptech ;-)
10. 02. 2014 21:10
Další shoda :)
10. 02. 2014 21:08
Jé ten jsem taky dělala :-)

Naši partneři