Kategorie receptů
- Autor: psathyrella
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
krémová polévka z dýně Hokkaidó
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 1000 |
Máslo | 20 |
Vločky pohankové | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Jogurt bílý selský (Hollandia) | 100 |
dýňové gomasio | 20 |
Dochucovadla:
koriandr, muškátový květ, sůl
Energetická hodnota celkem: 4035 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1009 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kostky a na másle restujeme až do doby, kdy začne na povrchu měknout. Osolíme, zalijeme 2 litry vody a vaříme cca 10 min doměkka. Pak vše rozmixujeme dohladka, zahustíme jáhlovou nebo pohankovou instantní kaší (bio od Country Life - neznám nutriční hodnoty, proto jsou v receptu uvedeny místo ní pohankové vločky), minutku provaříme, ochutíme drceným koriandrem nebo muškátovým květem. Na talíři podáváme se lžící jogurtu, dýňovým olejem a tzv. dýňovým gomasiem - což jsou drcená dýňová semínka opražená se solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.