Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dýňová polévka

Zpět
  • Autor: psathyrella
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

krémová polévka z dýně Hokkaidó

Ingredience

Dochucovadla:

koriandr, muškátový květ, sůl

Energetická hodnota celkem: 4035 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 99, SAFA (g): 14, Cukry (g): 42, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1009 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kostky a na másle restujeme až do doby, kdy začne na povrchu měknout. Osolíme, zalijeme 2 litry vody a vaříme cca 10 min doměkka. Pak vše rozmixujeme dohladka, zahustíme jáhlovou nebo pohankovou instantní kaší (bio od Country Life - neznám nutriční hodnoty, proto jsou v receptu uvedeny místo ní pohankové vločky), minutku provaříme, ochutíme drceným koriandrem nebo muškátovým květem. Na talíři podáváme se lžící jogurtu, dýňovým olejem a tzv. dýňovým gomasiem - což jsou drcená dýňová semínka opražená se solí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři