Kategorie receptů
- Autor: nanetka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 150 |
Jablka | 60 |
Vejce celá průměr | 90 |
Mouka pšeničná celozrnná | 450 |
Kypřící prášek do pečiva | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 125 |
Dochucovadla:
skořice 2 lžičky
Energetická hodnota celkem: 9952 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 459,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 157,
Vláknina (g): 60,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 995 kJ
Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 45.9, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 15.7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Suroviny 3 velké mrkve (nastrouhané) 1 větší jablko (bez slupky, nastrouhané) 2 hrnky celozrnné mouky (můžeme namíchat i s hladkou) 3 vejce skořice a prášek do pečiva (od každého asi 2 lžičky) osladíme (já používám třtinový cukr 1/2 hrnku, když mám kyselejší jablka tak 1 hrnek ) 1/2 hrnku mléka Úplně jednoduché. Vše smícháme a dáme péct asi 30 minut při 160 C. Ideální snídaně nebo svačinka. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.