Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí prsa na žampionech, rýže

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, čerstvá hladkolistá petržel

Energetická hodnota celkem: 8035 kJ

Bílkoviny (g): 159, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 181, SAFA (g): 20, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2009 kJ

Bílkoviny (g): 39.8, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 45.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, papriku na kostičky, žampiony na tenké plátky, anglickou na kostičky. Na oleji orestujeme polovinu cibule s trochou tymiánu. Až cibule zesklovatí, přidáme maso (předem okořeněné zázvorem a tymiánem) a orestujeme. Osolíme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme druhou polovinu cibule s anglickou slaninou (podle potřeby můžeme přidat trochu oleje). Až cibule zesklovatí, přidáme papriku, zarestujeme, a nakonec přidáme žampiony a také restujeme. Podlijeme vínem, necháme odvařit. Osolíme a přidáme směs masa s cibulí, promícháme a prohřejeme. Nakonec ve troše vody rozmícháme kávovou lžičku solamylu a vlijeme do směsi, promícháme a necháme ještě asi minutu provařit. Nakonec vmícháme čerstvě nasekanou hladkolistou petržel a ihned podáváme. Nejlépe s rýží.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři