Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný pie

Zpět
  • Autor: Pernella1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 8044 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 313, SAFA (g): 25, Cukry (g): 75, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 670 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 26.1, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z mouky, tuku a kysané smetany zpracujeme křehké těsto. Necháme 30 minut odpočívat v chladu. Jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s nasekanými ořechy , skořicí, případně přidáme rozinky nebo sušené brusinky. 2/3 těsta vyválíme dotenka, vyložíme s ním kulatou koláčovou formu o průměru cca 30 cm, naplníme ořechy a přikryjeme plátem ze zbytku těsta. Propícháme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova na 180 °C.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři