Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bezlepkové rohlíky

Zpět
  • Autor: Bubusajda
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Bezlepkové křupavé housky vhodné ke snídani

Ingredience

Dochucovadla:

Lze jíst suché, s máslem, nutelou, marmeládou apod.

Energetická hodnota celkem: 7977 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 293, SAFA (g): 13, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 997 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 36.6, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vykynout, pak přidáme vejce, olej a postupně vmícháme bezlepkovou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva. Těsto dobře vypracujeme, nejlépe hnětačem. Je-li ppříliš řidké, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme z těsta bochánky. Necháme asi 25 min vykynout, pak vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 15 - 20 min.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři