Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zeleninová s jáhly

Zpět
  • Autor: blueberry0666
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

drcený kmín, bazalku a pepř

Energetická hodnota celkem: 3035 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 109, SAFA (g): 3, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 759 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 27.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

všechnu zelenu oloupeme (rajčata nemusíme) a nakrájíme na malé kostičky, mrkev můžeme nastrouhat na hrubo, aby byla dříve hotová, česnek ideálně prolisovat. Jáhly několikrát prolijeme v sítu horkou vodou. Nejdříve na oleji zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme zbytek zeleniny a dusíme doměkka. Zalijeme 1,5l horké vody a přidáme propařené jáhly. Přidáme zeleninový bujón (nemusí nutně být, ale já jsem na tu chuť zvyklá) Vaříme cca 10-15 minut. Přidáme drcený kmín, bazalku a pepř.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři