Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pain au lait

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10618 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 382, SAFA (g): 44, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 531 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Necháme v pekárně zpracovat těsto (nebo ho zpracujeme ručně, ale od té doby, co mám pekárnu, to dělám jen vyjímečně), pak ho vyndáme, zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Při kynutí v pekárně by se mohla čokoláda rozpustit (toť moje úvaha, nemusí to být pravda!). Po vykynutí, po cca hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků, svrchu párkrát nařízneme, necháme znovu kynout asi dvacet minut, pak potřeme žloutkem a pečeme při 180°C 15 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři