Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Perník z celozrnné mouky

Zpět
  • Autor: cometcate
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 13103 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 88, Sacharidy (g): 500, SAFA (g): 13, Cukry (g): 214, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1638 kJ

Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 62.5, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 26.8, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Předehřejte si troubu na 180 stupňů (já pekla v horkovzdušné na 165 stupňů). V jedné (vetší) míse smíchejte 400 g mouky (mouku namíchejte v poměru 1:1 - 200 g bílá (ideální je špaldová mletá, jinak lze použít mouku hladkou) a 200 g celozrnná (ne žitná). Přidejte 150 g cukru (použila jsem cukr tmavý) + vrchovatá lžíce kakaa + kypřící prášek. Přidejte 1 lžičku perníkového koření (mletý badyán, skořice, hřebíček). Směs promíchejte. V druhé menší míse smíchejte 1/4 l mléka (i jiného než kravského) + 1 vejce + 10 polévkových lžic oleje + 4-5 lžic medu. Promíchejte a poté nalejte do suché promíchané směsi. 3 minuty šlehejte mixérem. Nakonec do hotového těsta přidejte dobrůtky dle vaší chuti - mandle, ořechy, ovoce - sušené (rozinky, meruňky, švestky, brusinky) i čerstvé (banány, jablka, hrušky). Já měla k dispozici ořechy, mandle a jablíčka - nakrájená na kostky. Vše ještě jednou jemně promíchejte. Těsto nalijte na pekáč. Pečeme cca 33-35 minut na 180 stupňů (horkovzdušná cca 165 stupňů).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři