Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený paprikáš

Zpět
  • Autor: Motylka88
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce kmínu, 1/2 bujónu do vývaru

Energetická hodnota celkem: 4147 kJ

Bílkoviny (g): 130, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 9, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ

Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři