Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jáhlový nákyp

Zpět
  • Autor: cisarova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice mletá, vanilkový cukr

Energetická hodnota celkem: 10149 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 280, SAFA (g): 62, Cukry (g): 90, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ

Bílkoviny (g): 9.1, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme je v mléce (lze i ve vodě, nebo 1/2 na 1/2),do kterého přidáme 1 vanilkový cukr a špetku soli. Měkké jáhly (tekutina musí být vyvařená)necháme vychladnout a přidáme 1 lžící medu, nasekané vlašské ořechy, rozinky, kokos, trošku mleté skořice a celá vejce. Lze nastrouhat 1 jablko. Do vymazané formy přendáme tuto směs, kterou můžeme poklást švestkami ve vlastní šťávě. Nakonec přidáme kousek másla. Pečeme 45 minut na 200 °.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři