Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Nepečený tvarohový dort s ovocem, kakaovou krustou a polevou

Zpět
  • Autor: lucciiee
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sladidlo (stevie)

Energetická hodnota celkem: 8985 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 167, Sacharidy (g): 130, SAFA (g): 127, Cukry (g): 95, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1123 kJ

Bílkoviny (g): 9.4, Tuky (g): 20.9, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 15.9, Cukry (g): 11.9, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Přes noc dáme namočit rozinky/datle (jde i na rychlo - zalít horkou vodou a chvíli počkat). Poté je vhodíme do mixéru spolu s kakaem (20g), kokosem a ořechy - např. mandlemi/vlašskými ořechy.. (pokud nemáte mleté, můžete tam rovnou dát i celé, stejně to budete mixovat). Podle chuti dosladíme - já používám stevii, ale použít lze i agáve sirup, med, javorový sirup, cukr... Krátce vše rozmixujeme v hladkou hmotu a tu pak rozprostřeme na dno menší dortové formy. Vznikne nám tak kakaová krusta. Tvarohový krém připravíme následovně - tvaroh smícháme s kokosovým mlékem a dle chuti opět osladíme. Želatinu rozmícháme se 3 lžícemi vody a necháme asi 5 minut nabobtnat. Poté ji krátce zahřejeme, dokud se nerozpustí a ihned k ní přimícháme 2 lžíce připraveného krému. Tento želatinový základ poté vmícháme ke zbytku krému. Poté následuje jen vrstvení - na spodní krustu rozprostřeme ovoce - maliny, či lesní ovoce.. a zalijeme krémem. Takto připravený dortík dáme do lednice chladit. Tuhne cca 2 hodiny a poté následuje finální dozdobení kakaovým krémem. Ten připravíme smícháním kakaového prášku (asi 20g) s vodou - tu přimícháváme postupně po lžičkách, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Opět dosladíme dle chuti a potřeme vršek dortíku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři