Kategorie receptů
- Autor: johana2
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Cibule | 305 |
Česnek | 8 |
Játra vepřová | 380 |
Energetická hodnota celkem: 4698 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1175 kJ
Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme. Rozpálíme olej do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obaléná v mouce. Až budou játra orestovaná z každé strany tak vyndáme česnek a přídáme na jemno nakrájenou cibulku. Po chvilce opékání přidáme hrnek vody s rozmíchaným protlakem. Přidáme sojovou omačku, chilli, pepř, drobet kari a další hrníček vody. Vše dobře promícháme a necháme 45 min dusit. Na konci játra osolíme a můžeme podávat třeba s kari rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.