Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Staročeský jahelník

Zpět
  • Autor: janavlaskova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka, skořice, sůl

Energetická hodnota celkem: 13085 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 433, SAFA (g): 59, Cukry (g): 188, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1309 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 43.3, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 18.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve jáhly spaříme opakovaně vroucí vodou a následně propláchneme. Poté vložte do mléka, osolte a vařte zvolna 8_10 min. Občas s nimi zamíchejte. Nakonec přidejte část sukru a nechte jáhly pod pokličkou dojít asi 10 min. Tím vznikne hustá jáhlová kaše. Zapékací nádobu vymažeme máslem a vysypeme mletým mákem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr. Do jáhelné kaše vmícháme máslo, pozchladnutí nahrubo nastrouhané jablka, rozinky, skořici, vanilku a žloutky. Nakonec šetrně vmícháme sníh a celou hmotu vložíme do zapékací mísy, rozetřeme, uhladíme povrch a dáme péci do trouby při 180 st. C. Podáváme s kysanou smetanou a trochou medu nebo javorovým sirupem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři