Kategorie receptů
- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Salát římský | 400 |
Okurka salátová | 400 |
Cibulka jarní | 100 |
Avokádo | 250 |
Česnek | 10 |
Citronová šťáva | 50 |
Papričky chilli | 20 |
Rajčata | 100 |
Olej olivový | 40 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 3980 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 995 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Baby saláty rozdělíme na lístky, omyjeme a natrháme. Okurku omyjeme, rozkrojíme na půl a poté nakrájíme na půlkolečka. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Malá rajčátka rozpůlíme. Všechnu zeleninu na salát dáme do mísy a promícháme. Avokádové pesto: Změklé avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku a dužinu vykrájíme lžičkou. Poté ji rozmělníme vidličkou, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy (ihned, aby si avokádo zachovalo původní barvu), přidáme nasekanou chilli papričku zbavenou semínek (lze vynechat) a rozdrcený česnek. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, vše pečlivě promícháme. Avokádové pesto smícháme s připraveným salátem, kdo chce mít zálivku řidčí, může přidat vodu dle potřeby. TIP: Pokud si doneseme z obchodu nezralé avokádo, stačí ho zabalit do papírového sáčku nebo novin a nechat 3 dny při pokojové teplotě. Takto dozraje a změkne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.