Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelený salát s avokádovou pastou a rajčátky

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 3980 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 11, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 995 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Baby saláty rozdělíme na lístky, omyjeme a natrháme. Okurku omyjeme, rozkrojíme na půl a poté nakrájíme na půlkolečka. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Malá rajčátka rozpůlíme. Všechnu zeleninu na salát dáme do mísy a promícháme. Avokádové pesto: Změklé avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku a dužinu vykrájíme lžičkou. Poté ji rozmělníme vidličkou, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy (ihned, aby si avokádo zachovalo původní barvu), přidáme nasekanou chilli papričku zbavenou semínek (lze vynechat) a rozdrcený česnek. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, vše pečlivě promícháme. Avokádové pesto smícháme s připraveným salátem, kdo chce mít zálivku řidčí, může přidat vodu dle potřeby. TIP: Pokud si doneseme z obchodu nezralé avokádo, stačí ho zabalit do papírového sáčku nebo novin a nechat 3 dny při pokojové teplotě. Takto dozraje a změkne.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři