Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Salát z červené řepy, zakysané smetany a medvědího česneku

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Červená řepa300
Citronová šťáva20
Smetana zakysaná 15%100

Dochucovadla:

medvědí česnek

Energetická hodnota celkem: 1322 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 10, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 661 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme den předem do poloměkka (spolu s bobkovým listem a svazkem tymiánu). Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Zakápneme citronovou šťávou, promícháme. Přidáme zakysanou smetanu a na drobno nasekané 2 listy medvědího česneku. Promícháme. Podáváme jako přílohu k masu.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 05. 2014 16:33
Nemusí být smetana, stačí jogurt 3%
07. 05. 2014 14:26
řízky si dělejte a místo smažení je upečte v troubě,stačí dát na pečící papír a potřít strouhanku trochou oleje
02. 05. 2014 19:24
Chtěla jsem dát hlas a není hodnocení aktivní :-((
02. 05. 2014 19:18
Také to zkusím
25. 04. 2014 11:04
Tak jsem místo zakysané smetany použila "žervé" a trochu podmáslí, místo řízku vajíčko a skvělý oběd.
23. 04. 2014 11:52
Moc často řízky nedělám, ale když už, tak s červenou řepou (i v jiné úpravě než je tady) ... tu kombinaci mám moc ráda
20. 04. 2014 20:16
Medvědí česnek jsme dneska přinesli z procházky. Ta kombinace vypadá velmi jedle:-)

Naši partneři