Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

masové koule s rajčaty, špagetami a zelenými fazolkami

Zpět
  • Autor: marbell1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, celý pepř, mletý pepř, bazalka, bobkový list (občas přidám i česnek - to záleží na chuti)

Energetická hodnota celkem: 9848 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 165, Sacharidy (g): 142, SAFA (g): 71, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2462 kJ

Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 41.3, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 17.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a nasekanou (nebo sušenou) bazalku a dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky o průměru cca 4cm. Cibuli a rajčata nakrájíme na měsíčky a vložíme do pekáčku společne s bobkovým listem, celým pepřem a solí. Na tuto směs položíme masové koule, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 cca 35 min. Jako přílohu uvaříme dle návodu na obalu špagety. Dále si ve vodě krátce povaříme mražené fazolky (čerstvé vaříme o trochu déle), slijeme a orestujeme na troše oleje. Pozn.: Co se masa týče je možná i kombinace 250g hovězího a 150g vepřového - to si pak namelu sama. Vejce dávám celé, ale menší

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři