Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kapr na česneku

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř bílý, petrželová nať, mletá paprika

Energetická hodnota celkem: 3596 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 11, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 719 kJ

Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 2.2, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou stranách kapra) nařízneme a potřeme směsí ze dvou stroužků lisovaného česneku a 1/2 lžičky soli. Takto upraveného kapra položíme na špejlemi (dřívky, jídelními hůlkami - co je proste po ruce, aby se nám kapr nelepil ke dnu) vyložený pekáč. Kapra polejeme olejem a zálivkou, kterou připravíme se zbytku prolisovaného česneku, octu, vody, mouky, petrželky, papriky - dosolíme, opepříme podle chuti (hlavně dobře promíchat). Dáme péct do trouby, během pečení podléváme výpekem. Pečeme do zlatova (zhruba hodinku při 200 °C).

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři