Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ricottové knedlíčky

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ricotta250
Mouka pšeničná hladká200
Žloutek60
Parmezán 25%20

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek mletý

Energetická hodnota celkem: 5582 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 155, SAFA (g): 28, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 1396 kJ

Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 38.8, SAFA (g): 7, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Z něj vytvoříme váleček o průměru 1,5 cm, ten nakrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Špalíčky vložíme do vařící slané vody - jakmile vyplavou snížíme teplotu a vaříme ještě 2 minuty. Scedíme, necháme okapat, pokapeme olivovým olejem a podáváme jako přílohu. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami. Na obrázku jako příloha receptu: krůtí kousky s cuketou v rajčatové omáčce.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři