Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tempeh omáčka s těstovinami (rýží)

Zpět
  • Autor: Martulka11
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Wurzel, bylinky

Energetická hodnota celkem: 3837 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 99, SAFA (g): 10, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1919 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 49.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Nakrájíme 1 cibuli a osmahneme na oleji, poté přidáme na kostičky nakrájený uzený tempeh a po 5 minutách medvědí česnek (menší hrst) a 4 žampiony. Podlijeme vodou, popř. zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Přidáme koření Wurzel, můžeme dochutit i dalšími bylinkami (bazalka, apod.). Nakonec přidáme mléko, výborné je i sojové mléko, (alternativa nízkotučná smetana) zahuštěné lžící solamylu. Podáváme s jakoukoliv přílohou, výborné s těstovinami případně s basmati rýží a zeleninovým salátem

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři