Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tatínkův kapr na řepě/s řepou

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika sladká i pálivá, sůl, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 3968 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 90, SAFA (g): 7, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1984 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Filety z kapra obalíme ve směsi špaldové mouky, papriky, soli a rozmarýnu a opečeme na pánvi s minimálním množstvím olivového oleje. Na pánvi/ zapékací misce zpěníme na lžičce olivového oleje cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou předvařenou řepu, na proužky nakrájenou papriku, pórek, sterilované červené zelí a na drobno nakrájený česnek. Podlijeme špetkou vody a dusíme, než je zelenina v příjemné konzistenci. Podlijeme portským vínem porce kapra buď vložíme do zapékací misky a společně prohřejeme, nebo prohřejeme zeleninu s vínem a kapra přidáme zvlášť (pokud zůstanou v kapřím filetu kosti, špatně se ze směsi zeleniny vybírají). Dobrou chuť.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 10. 2017 11:18
Zajímavý recept.
10. 12. 2014 10:34
To vypadá dobře :-)
10. 12. 2014 10:12
Zajímavá kombinace :-) o víkendu to vyzkouším s králíkem :-)))

Naši partneři