Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zeleninová omeleta

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1210 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 6 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Vejce rozklepnout, osolit, opepřit a rozšlehat nejprve s moukou, pak vodou a mlékem. Odložit. Pak nakrájet oblíbenou zeleninu: cibuli či pórek, papriku, ředkvičky, tvrdý sýr, bylinky (rozmarýn, petrželka...). Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, pak tvrdou zeleninu jako papriku, ředkvičky, pak postupně další suroviny. Dáme je do středu pánve. Odstavíme ji z plotýnky a okolo zeleniny nalijeme rozšlehané vejce. Pokryjeme tvrdým sýrem, popř. nakrájeným kouskem salámu, zasypeme bylinkami. Dáme znovu na plotýnku, kde jsme stáhli teplotu. Přiklopíme pokličkou. Zhruba za 12-15 minut je omeleta hotová.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři