Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborové noky se šunkou, bryndzou a červenou řepou(Paulus)

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 10184 kJ

Bílkoviny (g): 137, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 268, SAFA (g): 47, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 39, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2546 kJ

Bílkoviny (g): 34.3, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 67, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 9.8, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Brambory uvaříme den předem ve slupce. Červenou řepu uvaříme den předem ve slané vodě s bobkovým listem a svazkem tymiánu do poloměkka (cca 1 hodinu). Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hrubou mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Rozdělíme ma čtyři díly, z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme na asi 1,5 cm kolečka. Vzniklé noky poprášíme moukou, aby se nelepily a vaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Scedíme. Část vody (asi deci) dáme stranou. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme pokrájenou řepu, podlijeme červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme ocet zredukovat. Do velké hluboké pánve dáme cca 4 lžíce vody z noků a přidáme rozdrobenou bryndzu, promícháme, přidáme uvařené noky a promícháme, až se noky spojí s bryndzou. Přidáme nakrájenou šunku a promícháme, podle potřeby můžeme přidat další vodu z noků. Do hlubokého talíře nejprve dáme noky s bryndzou a šunkou, doprostřed přidáme červenou řepu a nakonec dozdobíme na drobno nakrájenou jarní cibulkou nebo pažitkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři