Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohový koláč s jahodami

Zpět
  • Autor: bucifousek-eva
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžička vanilkové esence, kůra z jednoho citronu

Energetická hodnota celkem: 7149 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 210, SAFA (g): 26, Cukry (g): 130, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 894 kJ

Bílkoviny (g): 11.1, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

V míse vyšleháme 2 vejce s cukrem, přidáme tvaroh, vanilkovou esenci a prášek do pečiva smíchaný s dětskou krupičkou. Rozpustíme heru, necháme zchladnout a vmícháme do připravené směsi. Z omytého citronu nastrouháme do tvarohové směsi žlutou kůru (pozor, bílá slupka pod ní je velmi hořká). Vše promícháme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vlijeme. Jahody poklademe na tvarohovou hmotu. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st.C 25-30 minut. Pro nehubnoucí členy rodiny možno posypat moučkovým cukrem... :)

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 06. 2016 18:49
Perfektní recept, pro kamarádku, která má bezlepkovou dietu, jsem krupičku nahradila rýžovou krupicí, kterou jsem si předem chvíli namočila. A po prvním pokusu, kdy jsem jahodami opravdu nešetřila, jsem základní jahody doplnila ještě čerstvými až po upečení. Domácí jahody ve větším množství pouštěly moc šťávy :-)

Naši partneři