Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí středomořské plátky

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 lžička sladká paprika,1 lžička koření čubrica, 1 lžička tymián (nebo 1 lžíce čerstvý), 1 lžička oregano (nebo 1 lžíce čerstvého), pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 6870 kJ

Bílkoviny (g): 182, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 23, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1718 kJ

Bílkoviny (g): 45.5, Tuky (g): 18.8, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

1. Nejprve si připravíme zeleninovou směs - cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a ty potom pokrájíme příčně na tenké proužky, které oddělíme od sebe. 4 stroužky česneku pokrájíme na plátky, 4 větší rajčata na kostičky, 2 větší papriky také na kostičky, 2 řapíky řapíkatého celeru rozkrojíme podélně a poté je pokrájíme na kostky. 2. Na pánev nalijeme 3 lžíce olivového oleje a postupně na něm osmahneme cibuli, česnek, poté přidáme řapíkatý celer, pokrájené papriky a rajčata. Osolíme, opepříme, zasypeme oreganem. Smažime tak dlouho, až rajčata pustí šťávu a zelenina trochu změkne (neměla by být úplně do měkka). Poté vše necháme vychladnout. 3. Krůtí prso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme hřetem ruky a lehce obalíme ve směsi hl. mouky, čubrici, sladké papriky a tymiánu. POZOR, nesolíme! 4. Když je zeleninová směs vychladlá, zamícháme do ní na kostičky pokrájenou mozarellu a hrst pokrájených listů čerstvé bazalky. 4. Zeleninou směs přendáme z pánve, do stejné pánve dáme 3 lžíce olivového oleje, rozpálíme je a postupně na něm opečeme krůtí plátky tak, aby se zatáhly a vytvořili kůrčičku, Až po opečení plátky osolíme. 5. Do menšího pekáčku nalejeme výpek z pánve, rovnoměrně ho rozprostřeme (nejlépe mašlovačkou), položíme opečené krůtí plátky a pokryjeme je vychladlou zeleninovou směsí s mozarellou. 6. Ve vyhřáté troubě (cca 180 stupňů) zapékáme tak dlouho, až se mozarella rozpustí. 7. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři