Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuličky z mletého krůtího masa v rajčatové omáčce

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, 1 lžička majoránka sušená

Energetická hodnota celkem: 7046 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 48, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1762 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 12, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme na kostičky a polovičku osmahneme na půlovině rozpuštěného másla, osolíme ji, opepříme, zasypeme ji majoránkou, kterou zasmahneme. Takto opečenou cibuli přidáme k mletému masu. 2. Přidáme vejce, pečlivě promícháme, pokud je třeba, zahustíme strouhankou a necháme odpočinout. 3. Ze směsi uděláme 16 kuliček, které opečeme do zlatova na olivovém oleji, vyndáme je na papírový ubrousek okapat. 4. Na druhé polovině rozpuštěného másla osmahneme druhou polovinu pokrájené cibule, přidáme drcený česnek, rajčata z konzervy, kečup, trochu povaříme a do směsi vložíme opečené kuličky a ještě chvíli povaříme na mírném plameni, aby se chutě spojily. 5. Podáváme se špagetami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři