Kategorie receptů
- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibulka jarní | 200 |
Rýže parboiled (uvařená) | 250 |
Kedlubna | 120 |
Vejce celá průměr | 150 |
Rajčata | 150 |
Smetana zakysaná 12% | 45 |
Dochucovadla:
špetka soli a černého pepře.
Energetická hodnota celkem: 2986 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 498 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 15.7, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvařenou vychladlou rýži smícháme s 2-mi jarními cibulkami, 3-mi nahrubo nasekanými vejci a 2-mi nahrubo nastrouhanými brukvemi (použil sem kedlubny). Dobře promícháme, přidáme cca) 3 PL zakysané smetany (jogurt bílý, tatarka, majolka). Hotový salát dáme odležet cca) 30 min do chladničky. Podáváme obložené plátky rajčat a posypané petrželkou (pažitkou). Já rajské 2 ks nakrájel do salátu (lépe se transportuje do práce).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.