Kategorie receptů
- Autor: petas0
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 36.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těsto listové | 1000 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Vlašské ořechy | 80 |
Strouhanka | 35 |
Jablka | 1425 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 23373 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 288,
Sacharidy (g): 665,
SAFA (g): 139,
Cukry (g): 353,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 649 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na vále na placku o šířce cca 0,5 cm, posipeme strouhankou (nasaje šťávu z jablek), poklademe sylnou vrstvu jablek, posypeme cukrem (podle sladkosti jablek nemusí být), posypeme mletými ořechy a skořicí, zavyneme dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.