Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celozrnný chléb

Zpět
  • Autor: zojenka
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, fenykl

Energetická hodnota celkem: 11775 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 461, SAFA (g): 9, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 49, Sůl (g): 0

Postup přípravy

600 g celozrnnej múky, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1/4 lyžičky drveného feniklu, 20 g droždia, 1 lyžička medu, 1 a 1/2 lyžičky soli, cca 1/2 l vody a cca 100 g semienok podľa chuti Z teplej vody, medu a droždia urobíme kvások. Múku zmiešame so semienkam, soľou,korením, kváskom a zvyšnou vodou na vláčne cesto. Urovnáme do vymazanej formy, povrch zaprášime hladkou múkou a necháme vo forme kysnúť až kým nezdvojnásobí svoj objem. Pečieme asi 10 minút na najvyššiu teplotu a potom ešte asi 35 minút na 180 °C do zlata.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři