Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kouzelný hrnec - Krůtí játra se špenátem a rýží basmati

Zpět
  • Autor: jennylane
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, česnek

Energetická hodnota celkem: 5603 kJ

Bílkoviny (g): 135, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 116, SAFA (g): 2, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 44 kJ

Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 0.9, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V hrnci s nepřilnavým povrchem necháme na lžíci olivového oleje zesklovatět cibuli. Přidáme očištěná krůtí játra a osmahneme je. Ochutíme pepřem, příp. špetkou chilli. Přidáme opláchnutou rýži basmati a promícháme. Játra s rýží zasypeme listy špenátu. Špenát pustí šťávu a jeho objem se zmenší, proto s ním nešetřete. Mírně podlejeme a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Dochutíme utřeným česnekem a solí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři