Kategorie receptů
- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 300 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Droždí | 20 |
Vejce celá průměr | 35 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 6394 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 265,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1066 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 44.2, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Necháme vykynout kvásek. Do misky vsypeme mouku a zalijeme mlékem s rozšlehaným vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké tekuté těsto, které necháme asi 30 minut kynout pod utěrkou na teplém místě. Smažíme na olejem pouze vytřené pánvi. Zdobíme zakysanou smetanou, jogurtem, skořicovým cukrem či čímkoliv dle vlastní chuti :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.