Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špaldová bábovka

Zpět
  • Autor: keridwen1
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10358 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 133, Sacharidy (g): 257, SAFA (g): 66, Cukry (g): 103, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 345 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 8.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 3.4, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme vodu a rozpustené vlažné maslo. Múku zmiešame s orechmi a práškom do pečiva (ja používam vínny kameň) a pridáme k vajíčkam. Nakoniec zľahka zašľaháme sneh s bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 200°C, vo vymastenej bábovkovej forme cca 20min.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 09. 2014 19:15
Ďakujem, s menšími obmenami je u nás stálica.... chutná aj po pár dňoch ;)
23. 08. 2014 17:04
vypadá úžasně

Naši partneři