Kategorie receptů
- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 120.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rapadura | 50 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Žloutek | 80 |
škorica | 5 |
Olej palmojádrový, kokosový | 50 |
Máslo čerstvé | 300 |
Teffová múka | 500 |
Energetická hodnota celkem: 23074 kJ
Bílkoviny (g): 96,
Tuky (g): 347,
Sacharidy (g): 487,
SAFA (g): 217,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 192 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 4.1, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mäkké maslo, cca 2 lyžice kokosového oleja, zmiešané múky, vinný kameň, 4 žĺtka,rapaduru (trstinový, kokosový cukor), škoricu vymiesime na cesto, Bude sa droliť, ale malo by sa dať vymiesiť do kompaktného bochníka. Dáme zachladiť. vyberie, robíme valčeky o priemere cca 4cm dĺžke asi 25cm a krájame ostrým nožom na malé dukátiky - sušienky. Kladieme na plech s papierom na pečenie, posypeme trstinovým (kokosovým) cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 12min. Necháme voľne schladnúť na plechu. Sú chutné a krehučké!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.